Caelum Reserva Blend White 2022
SLOŽENÍ: Fiano 50% - Chardonnay 45% - Sauvignon Blanc 5%. VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů na dopravním pásu. Lisování celých bobulí hroznů pneumatickým lisem. Každý druh hroznu lisován zvlášť. Fermentace ve francouzských dubových sudech s kontrolovanou teplotou mezi 18ºC a 20ºC. Pravidelné batonáže. Malolaktická fermentace je vyhýbána. 6 měsíců zrání v sudech a kontakt s kvasinkami. Směs, filtrování a plnění lahví. VÝROBA: 3 000 lahví / rok.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
COMPOSITION: Fiano 50% - Chardonnay 45% - Sauvignon Blanc 5%.
WINEMAKING: Manual selection of grape clusters in conveyor belt. Pressing of
whole grape berries with pneumatic press. Each grape type pressed
separately. Fermentation in French oak barrels with controled temperature
between 18ºC and 20ºC. Frequent batonages. Malolactic fermentation is
avoided. 6 months of barrel aging and contact with the lees. Blend, filtering
and bottling.
PRODUCTION: 3.000 bottles / year.
Kategorie: | Suchá |
---|
VINICE
VÝROBA VÍNA
LOKALITA: Agrelo, Luján de Cuyo. Mendoza ROK VÝSADBY: 2009. VÝCHOVNÝ SYSTÉM: Vertikální postavení výhonků. DRUH PŮDY: Jílovitá, vápencová a kamenitá ve spodní vrstvě.
SLOŽENÍ: Fiano 50% - Chardonnay 45% - Sauvignon Blanc 5%.
VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů na dopravním pásu. Lisování celých bobulí hroznů pneumatickým lisem. Každý druh hroznu lisován zvlášť. Fermentace ve francouzských dubových sudech s kontrolovanou teplotou mezi 18ºC a 20ºC. Pravidelné batonáže. Malolaktická fermentace je vyhýbána. 6 měsíců zrání v sudech a kontakt s kvasinkami. Směs, filtrování a plnění lahví.
VÝROBA: 3 000 lahví / rok
POZNÁMKY K OCHUTNÁVCE
Víno s vůněmi bílých květů a minerálními tóny, kombinující eleganci Fiana, strukturu Chardonnay a vůně Sauvignon Blanc. Na patře je přátelské a svěží, což z něj činí ideální víno na pití samotné nebo k doprovodu letního jídla.
NEJLEPŠÍ PODÁVAT: Mezi 10ºC a 11ºC.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VINEYARDS
WINEMAKING
LOCATION: Agrelo, Luján de Cuyo. Mendoza
YEAR OF PLANTATION: 2009.
TRAINING SYSTEM: Vertical shoot positioning.
SOIL TYPE: Clay, limestone and rocks in the subsoil.
COMPOSITION: Fiano 50% - Chardonnay 45% - Sauvignon Blanc 5%.
WINEMAKING: Manual selection of grape clusters in conveyor belt. Pressing of
whole grape berries with pneumatic press. Each grape type pressed separately.
Fermentation in French oak barrels with controled temperature between 18ºC and 20ºC.
Frequent batonages. Malolactic fermentation is avoided.
6 months of barrel aging and contact with the lees. Blend, filtering and bottling.
PRODUCTION: 3.000 bottles / year
TASTING NOTES
Wine with aromas of white flowers and mineral notes, combining the
elegance of Fiano, the structure of Chardonnay and the aromas of Sauvignon
Blanc. On the palate it is friendly and fresh, making it an ideal wine to drink
alone or to accompany a summer dish.
BEST SERVED: Between 10ºC y 11ºC.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.