Caelum Malbec Reserva 2018
COMPOSITION: 100% Malbec.
WINEMAKING: Manual selection of grapes on conveyor belt. Some grape bunches are de-stemmed and others are crushed. Maceration for 15 days
without the use of enzymes. Addition of specially selected yeast to ferment at a temperature of between 25 to 30°C. Running off the wine (racking the wine)by gravity.
12 months of ageing in 300 lts French oak barreals (during this process, batonages are made periodically). Blend of coopers and bottling.
PRODUCTION: 12.000 bottles / year
Kategorie: | Červená vína |
---|
VINICE
VÝROBA VÍNA
LOKALITA: Agrelo, Luján de Cuyo.
ROK VÝSADBY: 2000.
VÝCHOVNÝ SYSTÉM: Vertikální postavení výhonků.
DRUH PŮDY: Jílovitá, vápencová a kamenitá ve spodní vrstvě.
SLOŽENÍ: 100% Malbec.
VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů na dopravním pásu. Některé hrozny jsou odstopkovány a jiné jsou drceny. Macerace po dobu 15 dnů bez použití enzymů. Přidání speciálně vybraných kvasinek k fermentaci při teplotě mezi 25 až 30°C. Slijování vína gravitací. 12 měsíců zrání ve 300l francouzských dubových sudech (během tohoto procesu se pravidelně provádějí batonáže). Směs sudů a plnění lahví. VÝROBA: 12 000 lahví / rok. VINAŘ: Juan Ubaldini.
POZNÁMKY K OCHUTNÁVCE
Víno rubínově červené barvy s fialovými odlesky. Ovoce jako borůvky a švestky ve vůni, které vytvářejí bohatý a harmonický buket. Na patře přináší sametový vstup, svěží a přesto dobře strukturovaný dozvuk díky svým sladkým taninům a dobrou kyselostí. NEJLEPŠÍ PODÁVAT: Mezi
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VINEYARDS
WINEMAKING
LOCATION: Agrelo, Luján de Cuyo.
YEAR OF PLANTATION: 2000.
TRAINING SYSTEM: Vertical shoot positioning.
SOIL TYPE: Clay, limestone and rocks inthe subsoil.
COMPOSITION: 100% Malbec.
WINEMAKING: Manual selection of grapes on conveyor belt. Some grape
bunches are de-stemmed and others are crushed. Maceration for 15 days
without the use of enzymes. Addition of specially selected yeast to ferment at
a temperature of between 25 to 30°C. Running off the wine (racking the wine)
by gravity. 12 months of ageing in 300 lts French oak barreals (during this
process, batonages are made periodically). Blend of coopers and bottling.
PRODUCTION: 12.000 bottles / year.
WINEMAKER: Juan Ubaldini
TASTING NOTES
Red ruby color wine with purple hues. Fruity aromas such as blueberry and
plums, which result in a rich and harmonic bouquet. In mouth, it presents a
velvety entry, a fresh and yet well-structured aftertaste due to it’s sweet
tannins and good acidity.
BEST SERVED: Between 15ºC y 16ºC.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.