Caelum Eclat PLATA Extra Brut
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
Bílé šumivé víno se zlatavými odstíny. Obsahuje jemné a drobné bublinky a aroma citrusů, zelených jablek a složitější tóny, jako je brioška a chlebová kůrka díky dlouhému zrání vína na kalech. V ústech je svěží a je patrný typ zrání.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Mezi 10°C a 11°C.
Kategorie: | NOVINKY |
---|
ECLAT PLATA EXTRA BRUT
VÝROBA
POLOHA: Agrelo, Luján de Cuyo.
ROK VÝSADBY: 2009.
VÝCVIK: Vertikální vedení (Espalier).
PŮDA: Jílovitá s oblázky.
SLOŽENÍ: 67 % Chardonnay, 33 % Pinot Noir.
METODA: Tradiční / Champenoise.
STYL: Extra Brut.
CELKOVÝ OBSAH CUKRU: 6 gramů / litr.
VINIFIKACE: Příprava základního vína. Přidání kvasinek (tirážní likér) pro druhotnou fermentaci v láhvi. Probíhá tiráž. Minimálně 36 měsíců zrání v kontaktu s kaly. Odstranění sedimentu z láhví na pupitrech po dobu 3 týdnů. Odstranění kalů s přidáním expedičního likéru.
VÝROBA: 4 000 lahví / rok.
ENOLOG: Juan Ubaldini.
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 000 m n.m.
VÝNOS: 8 000 kg / ha.
SKLIZEŇ: Ruční.
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
Bílé šumivé víno se zlatavými odstíny. Obsahuje jemné a drobné bublinky a aroma citrusů, zelených jablek a složitější tóny, jako je brioška a chlebová kůrka díky dlouhému zrání vína na kalech. V ústech je svěží a je patrný typ zrání.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Mezi 10°C a 11°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.