Caelum Chardonnay Estate 2022
VÝROBA VÍNA
LOKALITA: Agrelo, Luján de Cuyo. ROK VÝSADBY: 2009. VÝCHOVNÝ SYSTÉM: Vertikální postavení výhonků. DRUH PŮDY: Jílovitá, vápencová a kamenitá ve spodní vrstvě. NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 000 metrů nad mořem. VÝNOS HROZNŮ: 8 000 kg / ha. SBĚR: Ruční.
Kategorie: | Suchá |
---|
VÝROBA VÍNA
SLOŽENÍ: 100% Chardonnay. VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů na dopravním pásu. Lisování celých bobulí hroznů pneumatickým lisem. Zbylý mošt je ponechán po dobu 24 hodin při teplotě 8°C bez použití pektolytických enzymů. Kvasinky jsou přidávány ve formě pie de cuve k fermentaci při teplotě 18 až 20°C. Malolaktická fermentace je vyhýbána. Zrání vína v nerezových nádržích po dobu přibližně 6 měsíců. Klarifikace, filtrování a plnění lahví.
VÝROBA: 4 000 lahví / rok. VINAŘ: Juan Ubaldini
POZNÁMKY K OCHUTNÁVCE
Krásná zlatá barva se zelenými odlesky, představuje velmi komplexní nos s výrazy limetky, tropického ovoce a minerálních tónů. Dobře strukturované a vyvážené s čistým, svěžím dozvukem.
NEJLEPŠÍ PODÁVAT: Mezi 10°C a 11°C.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WINEMAKING
COMPOSITION: 100% Chardonnay.
WINEMAKING: Manual selection of grape clusters in conveyor belt. Pressing of
whole grape berries with pneumatic press. Remaining must is left for 24hs at
8°C with no use of pectolitic enzymes. Yeast is added in the form of pie de cuve
to ferment at a temperature of 18 to 20°C. Malolactic fermentation is avoided.
Maturation of the wine in stainless steel tanks for approximately 6 months.
Clarification, filtering and bottling.
PRODUCTION: 4.000 bottles / year.
WINEMAKER: Juan Ubaldini
TASTING NOTES
Beautiful gold color with green highlights, presents a very complex nose with
expressions of lime, tropical fruits and mineral notes. Well-structured and
balanced with a clean, fresh finish.
BEST SERVED: Between 10ºC y 11ºC.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.