Caelum Blend Gran Reserva 2020
SLOŽENÍ: 50% Montepulciano, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Malbec, 10% Petit Syrah, 5% Cabernet Franc. VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů. Část těchto hroznů je odstopkovaná a zbytek je ponechán jako celý hrozen a lisován. Macerace a fermentace po dobu 25 dnů s vybranými kvasinkami při teplotě 25°C až 30°C v sudech bez jejich víka. Každý druh hroznu zvlášť.
Oddělení moštu a sedimentace v nerezových nádržích. Malolaktická fermentace v sudech. Zrání v francouzských dubových sudech po dobu 20 měsíců. Během zrání se provádějí pravidelné batonáže. Směs a plnění lahví.
VÝROBA: 2 000 lahví / rok.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
COMPOSITION: 50% Montepulciano, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Malbec, 10% Petit Syrah, 5% Cabernet Franc.
WINEMAKING: Manual selection of bunches. Part of these bunches are de-stemmed and the rest is left as a whole bunch and pressed. Maceration
and fermentation for 25 days with selected yeasts at 25ºC to 30°C in barrels without their lid. Each grape type separately.
Separation of must and decantation in stainless steel tanks. Malolactic fermentation in barrels. Aging in French oak barrels for 20 months. During aging, periodic batonages are carried out. Blend and bottling.
PRODUCTION: 2.000 bottles / year
Kategorie: | Červená vína |
---|
VINAŘSTVÍ VÝROBA VÍNA LOKALITA: Agrelo, Luján de Cuyo. Mendoza ROK VÝSADBY: 2000 a 2009. VÝCHOVNÝ SYSTÉM: Vertikální postavení výhonků. DRUH PŮDY: Jílovitá, vápencová a kamenitá ve spodní vrstvě.
SLOŽENÍ: 50% Montepulciano, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Malbec, 10% Petit Syrah, 5% Cabernet Franc.
VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů. Část těchto hroznů je odstopkovaná a zbytek je ponechán jako celý hrozen a lisován. Macerace a fermentace po dobu 25 dnů s vybranými kvasinkami při teplotě 25°C až 30°C v sudech bez jejich víka. Každý druh hroznu zvlášť. Oddělení moštu a sedimentace v nerezových nádržích. Malolaktická fermentace v sudech. Zrání v francouzských dubových sudech po dobu 20 měsíců. Během zrání se provádějí pravidelné batonáže. Směs a plnění lahví.
VÝROBA: 2 000 lahví / rok.
VINAŘ: Juan Ubaldini.
POZNÁMKY K OCHUTNÁVCE
Intenzivní granátově červená barva, s tóny lékořice, černého ovoce a koření. Na patře přináší široký a přátelský vstup s dobrou tříslovinou a dlouhým závěrem. NEJLEPŠÍ PODÁVAT: Mezi 15ºC a 16ºC.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VINEYARDS
WINEMAKING
LOCATION: Agrelo, Luján de Cuyo. Mendoza
YEAR OF PLANTATION: 2000 and 2009..
TRAINING SYSTEM: Vertical shoot positioning.
SOIL TYPE: Clay, limestone and rocks in the subsoil.
COMPOSITION: 50% Montepulciano, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Malbec, 10% Petit Syrah, 5% Cabernet Franc.
WINEMAKING: Manual selection of bunches. Part of these bunches are
de-stemmed and the rest is left as a whole bunch and pressed. Maceration
and fermentation for 25 days with selected yeasts at 25ºC to 30°C in barrels
without their lid. Each grape type separately. Separation of must and decantation in stainless steel tanks. Malolactic fermentation in barrels.
Aging in French oak barrels for 20 months. During aging, periodic batonages are carried out. Blend and bottling.
PRODUCTION: 2.000 bottles / year.
WINEMAKER: Juan Ubaldini.
TASTING NOTES
Intense garnet red color, with notes of liquorice, black fruit and spices. In
mouth it presents a wide and friendly entry with good tannins and a long
finish.
BEST SERVED: Between 15ºC y 16ºC.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.