Caelum Malbec Estate 2021
VÝROBA VÍNA
SLOŽENÍ: 100% Malbec. VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů na dopravním pásu. Některé hrozny jsou odstopkovány a jiné jsou drceny. 5 dní studené macerace moštu a slupek v nerezových nádržích. Fermentace s indigenními kvasinkami. Slijování vína gravitací. 6 měsíců zrání v nerezových nádržích. Filtrace a plnění lahví. VÝROBA: 15 000 lahví / rok.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WINEMAKING
COMPOSITION: 100% Malbec.
WINEMAKING: Manual selection of grapes on conveyor belt. Some grape
bunches are de-stemmed and others are crushed. 5 days of cold maceration
of must and skins in stainless steel tanks. Fermentation with indigenous
yeasts. Running off the wine (racking the wine) by gravity. 6 months of ageing
in stainless steel tanks. Filtering and bottling.
PRODUCTION: 15.000 bottles / year
Kategorie: | Červená vína |
---|
VINICE VÝROBA VÍNA LOKALITA: Agrelo, Luján de Cuyo. Mendoza ROK VÝSADBY: 2000. VÝCHOVNÝ SYSTÉM: Vertikální postavení výhonků. DRUH PŮDY: Jílovitá, vápencová a kamenitá ve spodní vrstvě. SLOŽENÍ: 100% Malbec. VÝROBA VÍNA: Ruční výběr hroznů na dopravním pásu. Některé hrozny jsou odstopkovány a jiné jsou drceny. 5 dní studené macerace moštu a slupek v nerezových nádržích. Fermentace s indigenními kvasinkami. Slijování vína gravitací. 6 měsíců zrání v nerezových nádržích. Filtrace a plnění lahví. VÝROBA: 15 000 lahví / rok. VINAŘ: Juan Ubaldini. NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 000 metrů nad mořem. VÝNOS HROZNŮ: 8 000 kg / ha. SBĚR: Ruční.
POZNÁMKY K OCHUTNÁVCE Víno s rubínově červenou barvou s fialovými odlesky a ovocnými vůněmi brusinky a švestky. Je to plné a odvážné víno, ale přesto svěží a bohaté díky svým sladkým taninům a dobrou kyselostí. NEJLEPŠÍ PODÁVAT: Mezi 15ºC a 16ºC.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VINEYARDS
WINEMAKING
LOCATION: Agrelo, Luján de Cuyo. Mendoza
YEAR OF PLANTATION: 2000.
TRAINING SYSTEM: Vertical shoot positioning.
SOIL TYPE: Clay, limestone and rocks in the subsoil.
COMPOSITION: 100% Malbec.
WINEMAKING: Manual selection of grapes on conveyor belt. Some grape
bunches are de-stemmed and others are crushed. 5 days of cold maceration
of must and skins in stainless steel tanks. Fermentation with indigenous
yeasts. Running off the wine (racking the wine) by gravity. 6 months of ageing
in stainless steel tanks. Filtering and bottling.
PRODUCTION: 15.000 bottles / year.
WINEMAKER: Juan Ubaldini.
ALTITUDE: 1.000 meters above sea level.
GRAPE YIELD: 8.000 kg / ha. HARVEST: Manual.
TASTING NOTES
Ruby-red color wine with violet highlights and fruit-bearing aromas of
cranberry and plum. It is well-rounded and bold wine, yet fresh and opulent
thanks to its sweet tanins and good acidity.
BEST SERVED: Between 15ºC y 16ºC.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.